Dacă volumul tot mai mare de împrumuturi te sperie

Mulți oameni sunt familiarizați cu situația în care fie nu sunt suficienți bani, fie foarte puțini. Bancherii convinge că cea mai bună soluție într-o astfel de situație este de a aplica pentru un împrumut. Cu toate acestea, dacă suma datoriilor datorate creditorilor crește doar în timp, este timpul să vă reconsiderați abordarea de finanțare.

Adesea cauza datoriilor este credințele greșite ale debitorilor. Din cauza lor, volumul împrumuturilor crește, statutul debitorului este deprimant, iar Împrumutatul nu vede o oportunitate reală de a ieși din "groapa datoriilor". Cu toate acestea, de fapt, totul este fixabil.
Astfel încât volumul împrumuturilor să nu mai crească...
  1.  Mulți cred că un număr mai mare de surse de venit poate oferi atât mai multe câștiguri, cât și o stabilitate financiară mai mare. În consecință, dacă ambii soți aduc bani familiei și chiar din mai multe locuri de muncă fiecare, Aceasta este o opțiune ideală. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. În mod ideal, dacă o parte din câștiguri pot fi salvate sub formă de economii. Dar majoritatea dintre noi preferă să cheltuim întreaga sumă pe care reușim să o câștigăm. În consecință, cheltuielile zilnice pentru alimente și achiziționarea de bunuri industriale sunt în creștere, volumul împrumuturilor pentru achiziții mari (locuințe sau mașini) este în creștere și, de asemenea, vreau să cumpăr mobilier și aparate de uz casnic de calitate superioară și mai scumpe. Și dacă unul dintre soți își pierde locul de muncă și cheltuielile trebuie reduse, obișnuirea cu viața în condiții de Economie va fi neplăcută. Sursele Multiple de venit sunt mari, dar numai dacă ajută la crearea unei rezerve financiare.
  2.  O altă credință comună pentru noi este că este mai bine să cumpărați decât să închiriați. Aceasta este o declarație destul de corectă dacă vorbim, de exemplu, despre un apartament sau despre aparatele de uz casnic cu adevărat necesare. Dar, de cele mai multe ori, se cumpără lucruri scumpe, care ulterior sunt folosite doar de câteva ori. Mulți departe de rezidenții europeni săraci vor prefera să nu cumpere o rochie scumpă sau un sistem audio de înaltă calitate, ci să o închirieze. Evitarea cheltuielilor inutile este o modalitate inteligentă de a face bugetul familiei mai puțin rar.
  3.  Un volum mare de împrumuturi nu reprezintă un obstacol în calea obținerii unui nou împrumut. De fapt, astăzi unii debitori, incapabili să facă față rambursării datoriilor la împrumuturile existente, încearcă să plătească băncile prin emiterea de noi împrumuturi. Știind acest lucru, bancherii au început să refuze mai des să ofere fonduri debitorilor care au deja mai multe împrumuturi active. Un refuz negativ al bancherilor este probabil, chiar dacă istoricul de credit al împrumutatului este absolut impecabil. Un argument puternic pentru acordarea unui împrumut va fi disponibilitatea unei declarații oficiale de venit, implicarea unui garant în obținerea unui împrumut sau furnizarea de garanții.
  4.  Având venituri mici, este inutil să ne gândim la investiții, iar împrumuturile sunt o necesitate. De fapt, este aproape întotdeauna posibil să economisiți bani. De exemplu, mulți pensionari care au venituri numai sub formă de pensii foarte modeste, în același timp deschid cu succes și reînnoiesc în mod regulat depozitele bancare.

Atunci când se aplică la bancă pentru fonduri de credit, merită să ne amintim că datoria va trebui rambursată creditorului și împreună cu dobânda acumulată. Prin urmare, înainte de a semna un contract de împrumut, trebuie să vă gândiți dacă aveți cu adevărat nevoie de banii băncii. În orice caz, ar trebui să refuzați să solicitați un împrumut dacă suma plăților lunare depășește 30-45% din mărimea bugetului dvs.